Infiintare firma, Infiintare SRL, Societati comerciale

LegalSupport ofera servicii premium de infiintare firma, in cel mai scurt timp posibil, fara deplasari si stat la cozi, la cel mai mic pret de pe piata, fara costuri ascunse.

Pachetul GOLD

* Elimini drumurile la registrul comerțului * Eviți statul la cozi * Câștigi timp pentru afacerea și familia ta *

480 lei, singura sumă plătită către noi + următoarele costuri:

  1. 180 lei, taxe pentru declarația pe proprie răspundere a asociatului (declarație de asociat, declarația privind beneficiarul real) și pentru specimenul de semnătură al administratorului statutar
  2. ~122 lei, taxă percepută de registrul comerțului pentru publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii de înființare a firmei

***Garantat cel mai mic preț, fără costuri ascunse ***

Infiintare firma – Servicii incluse

  1. Obținerea rezervării de denumire
  2. Redactarea tuturor documentelor (actul constitutiv, hotararea aga, contractul de comodat/inchiriere pentru sediu, declaratiile de asociat si administrator, precum si orice alte cereri sau documente necesare infiintarii)
  3. Consultanta pentru alegerea codului CAEN pentru activitatea principala si a codurilor CAEN pentru activitatile secundare
  4. Depunerea dosarului la registrul comertului
  5. Ridicarea documentelor de înfiintare a firmei de la registrul comertului
  6. Comunicarea documentelor catre beneficiar
  7. Efectuarea programarilor la notar pentru darea declaratiilor pe proprie răspundere si a specimenului de semnatura si, la cerere, tehnoredactarea declaratiilor
  8. Pretul serviciilor de mai sus si cheltuielile prezentate sunt aplicabile societatilor constituite cu asociat unic si administrator. Pentru societatile constituite cu doi sau mai multi asociati si/sau administratori costul se majoreaza cu taxele aferente declaratiilor de asociat/administrator si a specimenelor de semnatura (60 lei/declaratie). (In acest caz, onorariul perceput nu se majoreaza).

La ce ne referim cand spunem ”servicii infiintare firma”

Infiintare firma srl

Ori de cate ori auzim in jurul nostru notiunea de infiintare firma ne ducem cu gandul la infiintarea unei societati cu raspundere limitata, arhicunoscutul SRL.

De aceea, in prezentarea serviciilor noastre preturile afisate pentru constituirea unei firme fac referire la infiintare SRL, pentru alte tipuri de societati preturile urmand a fi negociate direct.

Astfel, apreciem ca este important ca fiecare persoana interesata de serviciile de infiintare firma sa inteleaga motivele pentru care forma societara a SRL – ului s-a impus in fata celorlalte forme de organizare reglementate de Legea nr. 31/1990 privind societatile.

Dupa cum lesne se poate anticipa, oamenii de afaceri au ales SRL – ul ca forma de organizare pentru nenumaratele avantaje pe care le ofera atat cu ocazia infiintarii, cat si pe parcursul desfasurarii activitatii economice.

Nu in ultimul rand, efectele pe care le produce activitatea desfasurata de SRL asupra asociatilor acestora reprezinta un factor determinant

Efectele activitatii SRL – ului asupra patrimoniului personal al asociatilor

Anterior infiintarii unei firme, orice persoana trebuie sa aiba in vedere intinderea raspunderii personale pentru datoriile firmei pe care intentioneaza sa o infiinteze.

Sub acest aspect, forma de organizare a SRL – ului presupune existenta unei limitari a raspunderii asociatilor pentru datoriile firmei in care s-au asociat, limita fiind stabilita de valoarea capitalului social aportat de fiecare dintre asociati.

Cum un SRL poate fi infiintat cu un capital social de doar 200 lei, asociatii vor raspunde in limita acestei sume.

Asadar, din perspectiva riscurilor ce ar putea fi transferate catre asociati, alegerea infiintarii unei firme de tip SRL trece testul asociatului prudent si diligent, care urmareste sa pastreze o demarcatie clara intre patrimoniul personal si patrimoniul firmei pe care intentioneaza sa o infiinteze.

Conditii legale usor de indeplinit pentru infiintare firma SRL

Alegerea formei de organizare este determinata si de complexitatea conditiilor si pasilor de urmat la momentul inregistrarii firmei la registrul comertului.

Din aceasta perspectiva, se poate observa ca in cadrul procedurii de infiintare a unui SRL nu sunt cerute conditii speciale, orice persoana fizica (cu capacitate deplina de exercitiu) sau juridica avand dreptul de a detine calitatea de asociat.

Totodata, legea nu conditioneaza procesul de infiintare firma SRL de un numar minim de asociati, aceasta forma societara putand functiona si cu un singur asociat, sub forma asa-numitului ”SRL cu asociat unic”.

In acest caz insa, este important de retinut ca o persoana fizica sau juridica are dreptul de a detine calitatea de asociat unic intr-un singur SRL.

Pe de alta parte, in cazul SRL – ului nu sunt impuse conditii speciale privind pregatirea profesionala a celor ce devin asociati sau administratori, existand doar anumite restrictii ce vizeaza anumite activitati reglementate prin legi speciale, cum ar fi regimul juridic al armelor si munitiilor, al institutiilor bancare etc.

Insa, restrictiile mentionate anterior sunt aplicabile in cadrul tuturor formelor societare, motiv pentru care aceste limitari nu pot constitui un criteriu de departajare intre un SRL si celelelalte forme de functionare.

Un al doilea avantaj pentru infiintare firma SRL pleaca de la capitalul social minim impus de lege, respectiv 200 lei, cu mult mai mic decat cel impus pentru o societate pe actiuni – S.A., unde legea impune la infiintare un capital social de minim 90.000 lei.

Asadar, intr-un scenariu simplist, infiintarea unui SRL se poate realiza de catre o singura persoana fizica, prin aportarea unui capital social de doar 200 lei, la care se vor adauga taxele de registru percepute pentru infiintare, conform celor mentionate in pachetele de servicii de mai sus.

Caracterul intuitu personae al unui SRL 

Societatea cu raspundere limitata – SRL -ul este o societate constituita pe baza deplinei increderi a asociatilor, care pun in comun anumite bunuri pentru a desfasura o activitate economica in vederea impartirii profitului si care raspund pentru obligatiile firmei in limita capitalului social aportat.

Vazand aceasta definitie, observam ca SRL-ul se distinge de celelalte forme societare prin accentuatul caracter intuitu personae al actului de infiintare (contractului de societate), fundamentat pe increderea reciproca a asociatilor, incredere care-si poate avea originea in aptitudinile, calitatile, pregatirea profesionala a asociatilor sau, pur si simplu, in atasamentul dintre asociati.

Cum increderea reprezinta un element subiectiv, ce nu poate fi impus sau cenzurat, reprezinta in majoritatea cazurilor factorul determinant in alegerea infiintarii unui SRL in detrimentul celorlalte forme societare.

Proces decizional usor de aplicat in cursul desfasurarii activitatii

Plecand de la caracterul intuitu personae expus anterior, procesul decizional in cadrul adunarilor generale ale asociatilor este unul usor de aplicat, legiuitorul optand pentru acordarea unei marje ridicate de apreciere a asociatilor in privinta modalitatii de convocare si de tinere a adunarilor generale ale asociatilor SRL -ului.

Atragem insa atentia ca in cadrul SRL -urilor in care dispare increderea reciproca dintre asociati sau intervin orice fel de neintelegeri, procesul decizional poate fi usor blocat. Astfel, in practica intalnim foarte multe SRL – uri infiintate de doua persoane fizice, fiecare detinand cate o jumatate din capitalul social al firmei.

In cadrul acestor firme, procesul decizional in adunarile generale este blocat, ceea ce poate conduce la dizolvarea lor.

Insa, astfel de blocaje pot fi evitate cu ocazia infiintarii firmei si redactarii actului constitutiv. Urmeaza sa revenim cu un articol dedicat mecanismelor de deblocare a votului in cadrul adunarilor generale ale unui SRL.

Anvergura operatiunilor comerciale ale unui SRL

Societatea cu raspundere limitata s-a nascut din nevoia unui vehicul comercial pentru desfasurarea de operatiuni comerciale de anvergura medie si pentru afacerile de ”familie”, aspect confirmat de simplitatea regulilor de constituire si functionare prin comparatie cu societatile de capital (S.A.).

In prezent insa aceste ratiuni nu mai subzista, intalnind in circuitul economic atat SRL – uri care se pliaza modelului originar, cat si SRL-uri care au migrat catre SA – uri prin amploarea activitatilor desfasurate, a valorii capitalului social etc.

Avantajele generale ale infiintarii unei firme in 2018

Infiintarea unui SRL in anul 2018, in actualul context legislativ, implica anumite avantaje fiscale.

Astfel, incepand cu acest an orice SRL va putea fi inregistrat ca microintreprindere, cu un impozit pe cifra de afaceri de 3%, ce poate fi diminuat la 1% in situatia in care in cadrul SRL – ului va fi angajata o persoana cu program de lucru de 8h/zi.

Totodata, plafonul pentru scutirea de la plata TVA – ului a fost majorat la suma de 300.000 lei, ceea ce inseamna ca activitatea desfasurata de firma dumneavoastra nu va colecta si nu va datora TVA cata vreme cifra de afaceri nu va atinge valoarea prag mentionata anterior.

In acelasi timp, firma nou infiintata va putea opta sa fie platitoare de TVA, caz in care va trebui sa depuna la organul fiscal competent un dosar pentru inregistrarea in scopuri de TVA – la cerere.

In concluzie, apreciem ca, orice persoana care doreste infiintarea unei firme si careia ii sunt profitabile caracteristicile SRL -ului expuse mai sus, trebuie sa aleaga aceasta forma de organizare.

Totodata, in masura in care aveti nevoie de mai multe informatii legate de modalitatea de functionare a unui SRL sau a oricarei alte forme de organizare prevazute de Legea nr. 31/1990, reprezentantii nostri va stau la dispozitie.

Mai multe detalii despre infiintari firme, infiintari SRL, infiintari societati comerciale, gasiti pe site-ul ONRC. Pentru servicii de modificare firma, mergeti la „Modificari firme